Asa cum o parte dintre voi stiti de pe Twitter, m-am apucat sa lucrez la un plugin de WordPress. E adevarat ca dureaza ceva mai mult decat mi-as fi dorit, dar asta pentru ca nu am alocat destul timp acestui proiect si pentru ca mereu mai gasesc cate o mica imbunatatire pe care vreau sa o fac.
N-am sa dau mai multe detalii despre plugin acum, pentru ca nu acesta este scopul articolului de azi. Azi vom vorbi despre un mic truc in jQuery, la care ma gandeam la un moment dat si pe care l-am gasit pur intamplator.
De unde a plecat problema? Plugin-ul meu foloseste libraria jQuery pentru a functiona. Pentru ca am vazut ca multe blog-uri pe WordPress au deja inclus jQuery, m-am gandit ca nu ar fi elegant sa il includ si eu daca nu e nevoie. N-ar fi frumos daca ar exista o metoda sa verificam daca jQuery este deja inclus? Din fericire exista:
<script language="JavaScript"> if(!window.jQuery) { document.write('<script src="js/jquery-1.4.2.min.js"><\/script>'); } </script>
Ce face acest cod? Verifica daca obiectul window.jQuery
este definit. Daca nu, inseamna ca script-ul jQuery nu a fost inclus si trebuie sa inseram noi aceasta linie. Daca obiectul exista, putem sa executam mai departe codul , pentru ca inseamna ca libraria este deja prezenta.